Tradicionalni slovenski zajtrk

29 novembra, 20231min154

Tradicionalni slovenski zajtrk je bil tako kot že vsa prejšnja leta, sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka ali drugega svežega ali suhega sadja brez dodanega sladkorja. Vsa našteta živila so morala biti pridelana in pripravljena v Sloveniji. Minuli petek smo se na enem takem zajtrku ponovno pridružili medvoškemu županu Nejcu Smoletu.

V letošnjem proračunu je bilo za sofinanciranje kmetijstva sicer rezerviranih skoraj 60 tisoč evrov, vendar ker je občina lahko financirala le naložbe v predelavo in trženje kmetijskih in živilskih proizvodov in naložbe v nekmetijske dejavnosti na kmetiji, so odborniki za kmetijstvo sklenili da razpišejo sredstva le v višini 30 tisoč evrov. Zato, da bi lahko so finansirali tudi naložbe v primarnem kmetijstvu kot so obračalniki, traktorji, trosilci, kosilnice, mulčerji, klešče za bale, pa mora občinski svet sprejeti nov pravilnik. Na zadnji seji sveta so potrdili njegov osnutek.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Že prejšnji teden poročali še o dveh projektih iz minulega programskega obdobja Lokalne akcijske skupine za mesto in vas, ki deluje na območju šestih občin. Hkrati smo vas že opozorili na prvo delavnico, namenjenu pripravi projektov, ki naj bi se realizirali v novem programskem obdobju. Delavnica bo v četrtek 29. februarja ob 17. uri, tokrat […]