Za boljšo vodooskrbo

29 novembra, 20232min165

Občina Medvode je novembra 2020, torej pred tremi leti pozvala vse uporabnike Vaških vodovodnih sistemov naj posredujejo svoje odločitve, kdo bo upravljalec sistemov v prihodnje, sicer jih bo prisiljena prevzeti sama. Tretjina od skupaj skoraj 140 uporabnikov največjega Vaškega vodovodnega sistema Golo brdo Hrib je na sestanku v vitualnem okolju – drugače v tistih epidemioloških časih ni šlo, podprla odločitev, da je upravljanje vodovoda v lastni režiji za njihovo zdravje preveč tvegano in da sistem prenesejo v upravljanje in tudi v last občine Medvode. Prvič v 40 letni zgodovini vaškega vodovoda je namreč veljal celo ukrep prekuhavanja vode v prehrambene namene. Zato so uporabniki imenovali novo Interdisciplinarno delavno skupino, ki jo je vodil sedaj žal že pokojni Tomaž Ružič, da je poskrbela za koordinacijo in usklajevanje pri prenosu.

Skratka za vodooskrbo se ne gre bati. Naš sogovornik je bil novi predsednik KS Seničica – Golo Brdo Matej Gojčič, ki je to očitno nič kaj zaželjeno funkcijo prevzel konec septembra, ko je iz osebnih razlogov odstopil Gregor Nartnik. Ta je bil na tej funkciji zgolj od aprila. Spomnimo, na krajevnoskupniških volitvah pred letom dni ni bilo prav nobenih kandidatov, ki bi želeli v svet te krajevne skupnosti, zato so bile spomaladi izvedene nadomestne volitve. V prihodnji oddaji pa z Matejem Gojčičem še o ostali problematiki te krajevne skupnosti.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Že prejšnji teden poročali še o dveh projektih iz minulega programskega obdobja Lokalne akcijske skupine za mesto in vas, ki deluje na območju šestih občin. Hkrati smo vas že opozorili na prvo delavnico, namenjenu pripravi projektov, ki naj bi se realizirali v novem programskem obdobju. Delavnica bo v četrtek 29. februarja ob 17. uri, tokrat […]