Pod lupo nadzornikov

23 januarja, 20242min131

Kako občina ravna s stvarnim premoženjem, je pod dobnogled vzel Nadzorni odbor, ki v novi sestavi deluje slabo leto dni. Končno poročilo so nadzorniki na to temo, predvsem je šlo za pregled najemnih pogodb, ki jih ima sklenjena občina – objavili konec leta. Hkrati pa so v lanskem letu preverili tudi, kako dobro njihova priporočila upoštevajo v Javnem zavodu Sotočje. V prejšnjem mandatu so namreč ob pregledu poslovanja v letu 2017 in 2018 ugotavljali več nepravilnost, nedoslednosti ali pa vsaj dvoumnosti, ob tokratnem nadzoru, pregledu poslovanja v letu 2021 in 2023 pa je iz končnega poročila, ki je bil prav tako objavljen že konec prejšnjega leta ravidno, da je poslovanje bistveno boljše – ostaja pa kakšna nedoslednost. Kot je v pogovoru izpostavil predsednik nadzornikov Matija Vojsk – nadzorni odbor ni katalizator za škandale. Želijo delovati preventivno.

Krepko smo že skočili v leto 2024 in tudi občinski svetniki so bili že pozvani k prvemu odločanju – od ponedeljka do danes, do 12. ure so namreč na drugi dopisni seji v tem mandatu, glasovali o tem, ali gredo v spremembo načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem Občine Medvode za letošnje leto, ki so ga sicer spremenili oziroma dopolnili na zadnji redni seji decembra. Spomnimo – dve večji spremembi so potrdili takrat, da v ta načrt vmestijo nakup Dolinčkove hiše v Dolu, kar je bilo načrtovano že v lanskem letu in da občina uveljavlja predkupno pravico pri nakupu nepremičnine v starem delu mesta. V ta namen so rezervirali 120 tisoč evrov. Naknadno se je izkazalo, da je s strani agencije, ki posreduje pri prodaji nepremicnine prislo do »napake« v ponudbeni ceni, in da ta ni 120 ampak 180 tisoč evrov. Občinski svet je novo ceno potrdil.

 


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Že prejšnji teden poročali še o dveh projektih iz minulega programskega obdobja Lokalne akcijske skupine za mesto in vas, ki deluje na območju šestih občin. Hkrati smo vas že opozorili na prvo delavnico, namenjenu pripravi projektov, ki naj bi se realizirali v novem programskem obdobju. Delavnica bo v četrtek 29. februarja ob 17. uri, tokrat […]