Zimsko vrtnarjenje

30 januarja, 20241min270

Društvo Sorško polje je v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka ter kooperativo Amarant v sredo, 10. januarja, torej še pred snegom, pripravilo predavanje z naslovom: Spremembe klime ali kako se lahko kmetje in vrtičkarji nanjo prilagajamo. Predavanje je izvedla Fanči Perdih, ekološka semenarka, ki že od leta 2007 prideluje ekološka semena zelenjadnic in zeliš.

V domu krajanov v Sori je včeraj potekala tudi delavnica z naslovom Zimske rastline, kjer so obiskovalci lahko videli, okušali in vonjali naravne pridelke, ki jih je predavateljica Katja Rebolj pripravila v obliki okusnih vložnin, namazov in pekovskih izdelkov. Obiskovalci so z navdušenjem srkali novo znanje, katerega namen je približati Polhograjce v okviru projekta »Lokalne akcijske skupine za mesto in vas«.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Vsi nagovori župana Občine Medvode Nejca Smoleta v letošnjem letu so namenjeni razmisleku o tem, kaj nas povezuje v skupnost. Tako je bilo tudi na slavnostni seji in še prej ob dnevu državnost. Na podlagi desetletja in pol vsakodnevnega spremljanja dela v skupnosti meni, da skupnosti ne dela denar in da ni rečeno, da je […]