Nov krog Lokalno je zdravo

6 februarja, 20241min116

Občina Medvode je v letu 2020 pristopila k izvajanju projekta Lokalno je zdravo, ki se je izvedel v sklopu Strategije lokalnega razvoja LAS Za mesto in vas. In ga v naslednednjih letih še nadgradila. Cilj projekta je bil organizirati kratko dobavno verigo za lokalne pridelke in izdelke za oskrbovanje naših javnih zavodov z lokalnimi živili in vzpostaviti pogoje za nove prodajne poti. Leta 2021 je Občina vsem nosilcem kmetijskih gospodarstev in javnim zavodom predstavila projekt in konec leta 2022 objavila prvi javni poziv, s katerim naj bi povečala delež lokalno pridelane hrane v vrtcih in šolah. Po izteku enoletnih tripartitnih pogodb in pred sklepanjem novih smo se pogovarjali z Martino Kutnar, predstavnico občine.

Prihodnjič pa na to temo tudi s kakšnim od potencialnih ponudnikov zdrave lokalne hrane in tudi o tem, da se lokalna tržnica odvija vsak prvi četrtek v mesecu tudi v centru za starejše DEOS Medvode.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Že prejšnji teden poročali še o dveh projektih iz minulega programskega obdobja Lokalne akcijske skupine za mesto in vas, ki deluje na območju šestih občin. Hkrati smo vas že opozorili na prvo delavnico, namenjenu pripravi projektov, ki naj bi se realizirali v novem programskem obdobju. Delavnica bo v četrtek 29. februarja ob 17. uri, tokrat […]