Nov krog Lokalno je zdravo

6 februarja, 20241min201

Občina Medvode je v letu 2020 pristopila k izvajanju projekta Lokalno je zdravo, ki se je izvedel v sklopu Strategije lokalnega razvoja LAS Za mesto in vas. In ga v naslednednjih letih še nadgradila. Cilj projekta je bil organizirati kratko dobavno verigo za lokalne pridelke in izdelke za oskrbovanje naših javnih zavodov z lokalnimi živili in vzpostaviti pogoje za nove prodajne poti. Leta 2021 je Občina vsem nosilcem kmetijskih gospodarstev in javnim zavodom predstavila projekt in konec leta 2022 objavila prvi javni poziv, s katerim naj bi povečala delež lokalno pridelane hrane v vrtcih in šolah. Po izteku enoletnih tripartitnih pogodb in pred sklepanjem novih smo se pogovarjali z Martino Kutnar, predstavnico občine.

Prihodnjič pa na to temo tudi s kakšnim od potencialnih ponudnikov zdrave lokalne hrane in tudi o tem, da se lokalna tržnica odvija vsak prvi četrtek v mesecu tudi v centru za starejše DEOS Medvode.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Vsi nagovori župana Občine Medvode Nejca Smoleta v letošnjem letu so namenjeni razmisleku o tem, kaj nas povezuje v skupnost. Tako je bilo tudi na slavnostni seji in še prej ob dnevu državnost. Na podlagi desetletja in pol vsakodnevnega spremljanja dela v skupnosti meni, da skupnosti ne dela denar in da ni rečeno, da je […]