Lokalno med in mleko

14 februarja, 20242min160

Že pretekli teden smo poročali o tem, da se je zaključil prvi krog nadgrajenega LAS projekta Lokalno je zdravo, s katerim naj bi se povečal delež lokalno pridelane hrane v vrtcih in šolah. Po izteku enoletnih pogodb in pred sklepanjem novih za obdobje od 1. marca do 31. decembra 2024 smo se pogovarjali z Martino Kutnar, predstavnico občine, tokrat pa še komentar s strani dveh lokalnih ponudnikov hrane. Najprej pa ponovimo za kakšen projekt gre – Lokalni ponudniki zdrave hrane se v pogodbi zavežejo, da bodo posameznim javnim zavodom prodali določeno količino svojih pridelkov in izdelkov, slednji pa se zavežejo, da jo bodo kupili in to po ceni, kot so jo za enaka živila plačevali v času poziva. Morebitno razliko v ceni pa krije občina Medvode.

V Centru starejših Medvode DEOS so se namreč odločili, da stanovalcem, zaposlenim, obiskovalcem in okoliškim prebivalcem ponudijo domače dobrote. Tako lahko na recepciji centra vsak prvi četrtek v mesecu kupujejo domače piškote, domačo zelenjavo in sadje ter tudi med.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Smledniške klekljarice, ki delujejo v okviru Društva upokojencev Smlednik so v medvoški knjižnici pripravile že četrto razstavo svojih klekljarskih izdelkov in tokrat so se resnično izkazale, saj so poskušale stopiti iz običajnih okvirjev in tradicije ter na ogled postavile resnično pestro in izvirno razstavo. Ta bo v knjižnici na ogled do 19. aprila.