Odločitve ob inflaciji

19 marca, 20242min95

Že v preteklih novicah smo poročali o odločitvah občinskih svetnikov na zadnji deveti seji, ki so na tak ali drugačen način povezane z inflacijo. Dobri novici sta – višja nagrada novorojencem in možnost višjih nagrad študentom, po slabši novici – višje cene programov Vrtca Medvode in malenkost višje cene storitve Pomoč družini na domu. To so torej bile odločitve povezane z blažitvijo posledic inflacije na področju družbenih dejavnostmi, občinski svetniki pa so sprejeli tudi dve odločitvi povezani s področjem komunale.

Če pa se za ta korak vendarle odločite in ste doma s teh koncev, pa vendarle shranite račun – po novem je subvencija za nakupa in vgradnjo male konulane čistilne naprave torej pol vrednosti oz največ 2000 evrov. Za prihodnjič pa še odgovor na vprašanje – zakaj so občinski svetniki morali spremeniti odlok o razglasitvi kmečkih objektov in domačij in kakšni namene ima občina s hišo v starem delu mesta, ki jo je uspešno kupila. Pa še podatek, na drugi javni dražbi je bilo prodanih še 13 parkirnih mest ob Donovi cesti. Neprodanih tako ostaja še 5 parkirnih mest. In še – na poziv za dobavo lokalne hrane v vrtce in šole se je letos odzvalo 10 ponudnikov. Ponovno ni bilo nobene ponudbe za naslednje sklope: perutninsko meso, jajca in pecivo. Več o teh temah pa v prihodnjih oddajah.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Smledniške klekljarice, ki delujejo v okviru Društva upokojencev Smlednik so v medvoški knjižnici pripravile že četrto razstavo svojih klekljarskih izdelkov in tokrat so se resnično izkazale, saj so poskušale stopiti iz običajnih okvirjev in tradicije ter na ogled postavile resnično pestro in izvirno razstavo. Ta bo v knjižnici na ogled do 19. aprila.