Slavnostna seja Občine Medvode

9 julija, 20241min213

Ob 30. obletnici občine Medvode je bila letošnja slavnostna seja Občinskega sveta Občine Medvode še posebej slovesna. Kot veleva tradicija, je seja potekala na predvečer občinskega praznika, ki ga v Medvodah praznujemo 6. julija, na rojstni dan našega zavetnika Jakoba Aljaža. Na slovesnosti smo se s podelitvijo občinskih priznanj poklonili najbolj prizadevnim občanom. Mlada upa sta postala Ana Veber in Nace Guzelj. Medaljo sta prejeli Društvo za varovanje okolja in pomoč živalim v stiski Reks in Mila ter Župnijska Karitas Pirniče. Častni občan občine Medvode je postal prof. dr. Jože Duhovnik.
Seji je sledilo slovesno odkritje skulpture Krogla z jedrom kiparja Franceta Rotarja na sotočju Sore in Save. Odkritje je s pesmijo Vlada Kreslina Reka pospremil operni pevec Tomaž Štular, na kitari pa ga je spremljal Marko Mozetič – Mozo. Program celotnega večera je povezovala Klara Kastelec. Za organizacijo prireditve je poskrbel Javni zavod Sotočje Medvode, scenarij in režijo pa je prevzela Sabina Spanjol.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Vsi nagovori župana Občine Medvode Nejca Smoleta v letošnjem letu so namenjeni razmisleku o tem, kaj nas povezuje v skupnost. Tako je bilo tudi na slavnostni seji in še prej ob dnevu državnost. Na podlagi desetletja in pol vsakodnevnega spremljanja dela v skupnosti meni, da skupnosti ne dela denar in da ni rečeno, da je […]